Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı'nda Görkemli Açılış

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonuyla aralarında Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı 6 üniversitenin katılımı ile hazırlanan ve kısa adı DOKKAF 2024 olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı görkemli açılış töreniyle başladı.

Trabzon Üniversitesi’nin paydaş olarak yer aldığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarının Trabzon Bioteknoloji ve İnovasyon Merkezi’ndeki açılış töreni; Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, CBİKO Yetenek Kapısı ve Organizasyon Daire Başkanı Dr. Neşe Gülmez, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile rektörler, mülki erkân ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile paydaş olarak organizasyonda yer alan Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetimi birlikte temsil etti. Yapılan konuşmalarda özetle,  organizasyonun öğrenciler ve mezunlar için birçok kazanımı bir arada sunacağına işaret edilirken. Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle oluşturulan İnsan Kaynakları Ofisi'nin önemine işaret ederek, "Türkiye son 10-15 yılda, her alanda çok büyük mesafeler aldı. Bu gelişmelerin en önemli alanı eğitim oldu ve bu alana çok önemli bütçeler ayrıldı. Ar-Ge’ye tahsis edilen pay 10 kat arttı. Bilimde, teknolojide yeni bir çığır açılıyor. Bu noktada önemli olan gayrettir. 21. yüzyılın, Türkiye Yüzyılı olacağından şüphemiz yok. Türkiye’nin bu şahlanışını hiçbir güç durduramayacaktır” dedi.

Vali Aziz Yıldırım ise “Büyük düşünmek, büyük hayaller kurmak demektir. Sektörün önde gelen temsilcileri ile burada yapacağınız görüşmelerle belki de hayallerinizi süsleyen fırsatlar karşınıza çıkacaktır. Bunu çok iyi değerlendirmenizi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Akçaabat Belediyesi Horon Ekibi tarafından davetlilere horon gösterisi sunuldu. Daha sonra Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nın Onursal, Altın ve Gümüş Sponsoru temsilcilerine plaket takdim edildi ve temsilcilerle birlikte fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılış seremonisi sonrasında heyet, öğrenciler ve misafirlerle birlikte fuar alanını gezdi.

Yoğun ilgi gören ve “Yetenek Her Yerde” temasıyla tüm gençlere birer yetenek oldukları bilinci aşılanarak iş imkânlarına erişimlerinde fırsat eşitliği kazandırılması suretiyle istihdam oranlarının yükseltilmesi amacını taşıyan geleneksel fuarda öğrencilerin kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör temsilcileri ile birebir görüşmeleri sağlanacak. 15 bin ziyaretçinin beklendiği fuar 8-9 Ocak 2024 tarihlerinde açık olacak.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat