Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

TRÜ'de Yeni Dönem Stayjerlere Yönelik İŞKUR Eğitimleri

Rektör Âşıkkutlu: Firmalar, insan kaynaklarında dil bilenlere daha fazla fırsat sunuyorlar

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programı'nın ikinci döneminde stajyerlerle İş Kulübü Eğitimleri öncesinde bir araya geldi.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Göksel Çelenk ve Öğr. Gör. Ayşegül Aydınlı, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu’nda (İŞKUR) İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yapan Barış Kandil ve stajyerler katıldı.

Toplantıda konuşan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Trabzon Üniversitesi’nin tüzel kişiliğini 2018’de kazanmasına karşın başta 60 yılı aşkın Fatih Eğitim Fakültesi olmak üzere üniversitenin birçok bölümünün en az 15-20 yıllık geçmişi olduğunu ifade etti.

STAJ SİZLERİ BİR ADIM ÖNE GEÇİRECEK

Bölümlerin tecrübeleri yanında akademik idari personelin de deneyimli olduğuna dikkat çeken Rektör Âşıkkutlu, “Staj yaparken mutlaka bu deneyimi siz de fark edeceksiniz. Birçok yeni şeyi burada öğreneceksiniz. Hayata atıldığınızda da teorik olarak okuduğunuz birtakım bilgilerin hayatın gerçek ortamında nasıl işe yaradığını ve bunları nasıl üretime dönüştüreceğinizin yolunu öğrenmiş olacaksınız. Bu size çok önemli katkı sağlayacak. Staj yapmayanlara göre sizi bir adım öne geçirecek. Hangi alanda staj yapmış iseniz yapmayanlara göre avantajlarınız olacak. Bu bir başlangıçtır. Takip eden süreçlerde hangi alanda çalışmak istiyorsanız yeni adımlar atmanız gerekecek. Aksi halde yüzbinlerce üniversite mezunu içerisinden öne çıkma imkânı olmaz.” dedi.

FİRMALAR İNSAN KAYNAKLARINDA DİL BİLENLERE DAHA FAZLA FIRSAT SUNUYORLAR

Türkiye’nin gelişen bir ülke olduğunu dile getiren Rektör Âşıkkutlu, “Nüfusumuz giderek artıyor. 208 üniversitemiz var. Milyonlarca öğrencimiz ve mezunumuz var. İster devlet kurumları ister özel teşebbüsler olsun, işlerine yarayacak, optimum düzeyde yararlanacakları çalışanlar istiyorlar. Belki yakın geçmişe kadar üniversite mezunu arayışı vardı, daha sonra yüksek lisans arayışı başladı. Bu da yeterli gelmedi, doktora seviyesinde eğitim talepleri başladı. Bugün kuruluş ve firmalar bunun da üzerine yabancı dilini geliştirmiş insan kaynakları istiyorlar. İnsan kaynaklarında dil bilenlere daha fazla fırsat sunuyorlar.  Kendinizi iyi yetiştirirseniz gerçek hayatta bunun meyvesini tadacaksınız. Bizi tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve staj sürecinde yapacağınız çalışmaların size katkı sağlayacağı düşüncesi ile hepinize başarılar diliyorum. Türkiye İş Kurumu Temsilcisi Sayın Barış Kandil’e katılımı ve katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum. Paydaş kurumlarımızdan İŞKUR temsilcilerinin aramızda bulunması bizim için değerli. Bu organizasyonda destek verecek olan hocalarımız Öğr. Gör. Göksel Çelenk ve Öğr. Gör. Ayşegül Aydınlı’ya da teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Barış Kandil kişinin sahip olduğu nitelikleri etkili ve doğru bir şekilde anlatmasına bir araç olan özgeçmiş hazırlamanın temellerini anlattı. Kişinin kendini tanımasını ve bu doğrultuda kendine hedefler koyarak kişisel gelişimini tamamlaması gerektiği konusuna dikkat çekti. Etkinlik katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandı.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat